dracula

Dracula är en videoslot från NetEnt som lanserades på spelmarknaden under våren 2015. Sedan dess har ett oräkneligt antal spelare satt tänderna i denna nervkittlande slot. Att det är den svenska, världsberömda speltillverkaren som ligger bakom spelet skvallrar om hög kvalitet, vilket mycket riktigt Dracula håller.

Denna gång har NetEnt samarbetat med Universal Studios och sloten ingår i en serie med spel baserade på olika klassiska monster; Universal Monsters. Här bjuds på överraskande moment, free spins, wilds och extra stora symboler, vilka alla kan bidra till att utöka dina vinster.

Inget Jackpottspel

Du hittar inget jackpottspel här men frukta inte, vinsterna kan stiga riktigt högt ändå. Är du en Dracula-fantast bör du absolut testa detta spel men vi uppmuntrar dig att läsa hela vår recension först! Som inledning till denna videoslot kan vi ta del av en hårresande filmsnutt.

Ackompanjerad av spänningshöjande musik ser vi en kvinna vettskrämt springa genom en tom stad i flykt från ett moln av fladdermöss, vilket endast kan utgöras av Dracula själv. Efter att hon har snubblat omkull på kullerstensgatorna får vi se hennes ansikte, vilket är fyllt av skräck, och i samma sekund som hon öppnar munnen för att skrika tar spelet vid.

Vi får alltså redan i inledningen en försmak av stämningen i spelet och ju längre spelet pågår, desto mer på vår vakt blir vi. Här finns det mycket att hålla utkik efter och se upp för självaste Dracula som ondskefullt sitter bredvid spelplanen och förbannar dina vinster.

Vinstlinjer och insatser

NetEnt har gett denna slot fem hjul, fyra rader och hela 40 vinstlinjer. Vinstlinjerna är fasta vilket inte ger dig möjlighet att välja hur många du vill ha aktiva. Vad du däremot har möjlighet att välja är hur stor eller liten din insats ska vara och vilket myntvärde du vill spela med.

Myntvärdet kan du ställa in från 0,1 upp till 10 och när det kommer till insatsstorleken kan du satsa som lägst 0,2 euro och som högst 200 euro. Det ger ett insatsspann som de flesta spelare kan ta del av. Spelets maxvinst är 80 000 mynt vilket kan resultera i en riktigt rejäl summa om du har spelat med de högsta inställningarna.

Tema och grafik

Titeln på denna slot döljer ingenting för sina spelare utan avslöjar direkt att det handlar om Dracula, den blodtörstiga och välkända vampyren från Transsylvanien. Grafiken är exceptionell och detaljerna är väl genomtänkta. Exempelvis flyger det ut fladdermöss ur spinn-knappen varje gång du trycker på den. Bredvid spelplanen sitter Dracula i egen hög person och varje gång du lyckas snurra fram en vinst gör han ett utfall mot skärmen och väser till.

Det är riktigt skrämmande de första gångerna innan du har vant dig! Under tiden som hjulen snurrar hörs ett subtilt ljud som omedvetet får spelaren att sitta som på nålar. I det stora hela är detta en slot som verkligen griper tag i spelaren från början till slut och vars spänning är påtaglig.

Bonusfunktioner i Dracula

En av bonusfunktionerna i spelet består av Dracula som byter skepnad från sitt skräckinjagande jag bredvid skärmen till ett moln av fladdermöss som flyger över skärmen. När detta sker lämnar han flertalet nya symboler efter sig vilka kan hjälpa dig i jakten på fina vinster. Om du får två stora symboler på skärmen samtidigt, en föreställandes Dracula på andra hjulet och en föreställandes hans älskade på fjärde hjulet, aktiveras bonusfunktionen och du tilldelas 10 stycken free spins.

Under gratissnurren kan en wild-symbol föreställandes paret dyka upp. Dessa fungerar som vanliga wilds och ersätter andra symboler för att hjälpa dig på traven men de ger dig även två extra free spins. Denna symbol kan endast dyka upp på mellersta hjulet.

Positivt med Dracula

  • Stämningen som spelet lyckas förmedla passar perfekt ihop med dess tema
  • Funktionen i free spins-läget där wild-symbolen ger extra gratissnurr är uppskattad
  • Samarbetet med Universal Studios var verkligen en utmärkt idé av NetEnt
  • Ljudet i spelet är subtilt men håller ändå sina spelare i ett järngrepp
  • Maxvinsten på 80 000 mynt kan resultera i riktigt fina summor

Negativt med Dracula

  • Denna slot erbjuder ingen progressiv jackpott
  • Det kan vara krångligt att förstå wild-symbolen då den beror på om du spelar i grundspelet eller i bonusspelet
  • Dracula är inget spel för den som skräms lätt

Sammanfattning

Dracula är en videoslot som 2015 gavs ut av NetEnt, den svenska speltillverkaren, i samarbete med Universal Studios. Sloten ingår i en serie med andra spel innehållandes klassiska filmmonster och detta är helt klart ett av de bättre. I Dracula sitter spelaren som på nålar och innan du har vant dig vid spelet kan det hända att du hoppar till av rädsla både en och två gånger.

Den spännande introduktionsfilmen bidrar helt klart med rätt stämning och sätter ribban högt för det fortsatta spelet. Här hittar du både free spins och wilds men var noga med att hålla koll på wild-symbolerna, de är nämligen olika beroende på om du spelar i grundspelet eller i bonusspelet. Är du redo för lite spänning i ditt spelande? Testa då Dracula!